Friday, February 22, 2013

Ini Baru 15 Minggu




Maternity Toothpaste: Sudah Lama Saya Mencari, Baru Sekarang Saya Mendapat

Akhirnya, semalam baru jumpa!

Dari mula-mula pregnant mencari. Sebab masa pregnantkan si Tisya dulu, husband kita belikan, lepas tu rasa best sangat guna toothpaste ni.

Menggosok gigi pagi-pagi awal-awal pregnancy adalah sangat terseksa.

Cari punya cari tak jumpa-jumpa. Ingatkan toothpaste ni memang dah tak wujud dalam dunia dah.
(Suami kita cakap "agaknya orang dah tak guna dah").

Kita punya seksa nak guna ubat gigi biasa, punya desperate sampai kita guna ubat gigi si Tisya.

Ubat gigi perisa oren dengan gambar arnab comel.

Pun bluekkkkk jugakk!!!

Ahhh tadi pagi buat julung kalinya menggunakan maternity toothpaste, sampai dah gosok, rinse, lepas tu gosok lagi. Kemaruk abis.

Itu sajalah update tentang pregnancy untuk kali ini.

Sekian melaporkan, kisah ubat gigi.



Maternity Toothpaste (Fluoride Free). Gambar diambil dari Pureen


Thursday, February 7, 2013

Hello 2nd trimester, what took you so long??????????

1st trimester was no fun.

Pesta muntah hari-hari. Low blood pressure. Pitam.

And i think, I'm allergic to the office muahahahahahahahaa.

Masuk ofis je, terus muntah.

Bau air freshener ni memang buat bluekkkk. Buka je pintu, harus menuju terus ke toilet.

Lepas tu, air kat pantry pun buat gue bluekkk bila minum.

Segala-gala di ofis mendatangkan muntah.

Ye itu adalah petanda mungkin muahahahahahahahahahahahahhaaha

OK nak lunch.

P/s: Oh adalah rindu untuk lunch bersama Fiza dan Wana. Tapi i tak sanggup membiarkan mereka terjebak dalam adegan muntah di tepi jalan. Aiii sabarlah hati!