Saturday, October 20, 2012

Pagi Indah, Jangan Hanya Duduk Rumah

Jadi mari pergi ke Taman Botani, Putrajaya.

Hajat asal nak sewa basikal (kami dah beberapa kali naik basikal dekat sini), tapi basikal yang ada carrier kat belakang tu pulak habis.

Jadi kita jalan jelah.






 
 
 
Masa tengah tengok ikan-ikan di dalam kolam, sekali nampak la ada plastik bungkus roti terapung atas air, Kekasih takut ikan nani terperangkap dalam plastik tu, dia pun turun la nak buang plastik tu, and cik little Bindi ni pun sibuk nak turun jugak.
 

 

Lepas tu feeling feeeling bersantai tepi laut, taktau Mama dah berpeluh-peluh panas.

 
 
Tapi tengok muka happy dia ni, worth every sweat. Selamat berhari minggu!
 
 

Friday, October 19, 2012

Empat Tahun Lepas Inai Merah di Jari

Tarikh yang sama, dua tahun lepas, pagi-pagi dah bersiap ke masjid untuk upacara nikah.


Hari ni, bangun pagi, masa Kekasih suruh dia tukar baju nak pergi taska. Dia kata "taknak!". Kasi baju lain dia kata "taknak!" lagi. Tunjuk yang lain dia kata "Taknak! Tak cantik!"

Wth?

Last-last dia pilih baju sendiri. Takde la cantik sangat pun bajunya. *roll eyes*
Dah besar jangan nak jadi Bridezilla ye. Sebab Mama dulu kawin ikut je aturcara mak ayah tau tak?

Apa-apalah.
Ini untuk empat tahun penuh warna warni!


Thursday, October 18, 2012

Oi la Cotton On. Tadi Pagi Elok Je Free Shipping, Lepas Lunch Lain Pulak

There goes the xxs dresses I wanted.