Tuesday, July 17, 2012

Friday, July 13, 2012

Kisah Malam Minggu Di Ofis

Jam menunjukkan pukul 9:55 malam.
Dan gua masih di ofis.
Tadi call Kekasih, dia kata Tisya dah tidur.
Crap!

Sian anak aku tak sempat dinner dengan Mama.
OK hujung minggu, cari Hello Kitty Tisya, dan makan besar dengan Kekasih.

Have a good weekend everyone.

Tuesday, July 10, 2012

Kerja, Maggi dan Kitty

Semalam kita balik kerja lambat.

Petang semalam kan hujan, sebab taknak kasi dia redah hujan, lepas ambil Tisya dekat taska, Kekasih bawa dia pergi Alamanda.

Dalam pukul 7 macam tu, baru saya suruh ambil saya untuk balik.
Masuk-masuk kereta, tengok Tisya dah tidur :-(

Kekasih cakap dia menangis dekat Toys r Us sebab nak apa benda alah Hello Kitty kat situ.

Kesian anak Mama, menangis sampai tertidur. Tak sempat makan pun.

Lepas tu kita balik rumah, sambil tengok Masterchef Selebriti, kami makan Maggi.
Bubur ikan Maggi for me, and Maggi kari untuk Kekasih.
Tidak perlu teknik kukus, gril, panggang, kukus, gril, panggang, kukus.
Hanya tunggu air mendidih.
Ironik sungguh.

Ok, kita nak sambung buat kerja ni.
Nak habiskan kerja ni cepat-cepat.

Mind you, nanti lepas semua dah clear, kita nak pergi cari si Kitty tu!

*Updated: Kekasih just told me that thing that Kid wants is Hello Kitty Fashion.
Apparently, you can dress that dear Kitty, macam Barbie. Tapi bukan Barbie (it's not Barbie yang, dont' worry!!!)(My husband ada allergy dengan Barbie, I have no idea why).


Anyway, fashionnnn, gahhhhhhhhhhh!
Fashion and me don't get along well.
*sigh*
Tapi, apa-apa lah, fashion kucing je pun kan.
Ok back to work, meow!

Thursday, July 5, 2012

Oh sabarlah hati!

Tersangatlah stressnya. Dan setiap kali rasa hendak menangis, I only try to divert it and think about Kid's 3rd birthday instead! Weeeeheeeeeeeeeeee!

*happy thoughs, happy thoughts*