Monday, April 2, 2012

Tisya Tinggal Kat Rumah ye, OK Bye!

Semalam, tengah sibuk kami bersiap nak pergi Taesco beli barang dapur.
Time tu pula si Tisya suruh on kan tivi nak tengok DVD.

Di pujuk-pujuk suruh pakai shoes, dia tak layan.
Last last kita berdua cakap "OK lah kalau macam tu Tisya tinggal rumah, biar Mama dengan Papa pergi Taesco."

Tiada respon. Tangan masih pegang DVD, mata tenung tivi.

Kami pun ambil kunci, tutup pintu dan cakap "Bye Tisyaaaaaaa!"

Lepas tutup pintu, perlahan-lahan kami lekapkan telinga dekat pintu.

I was expecting the cry, the running towards the door, followed by the banging on the door.

But you know what happen?

Kedengaran dari sebalik pintu si kecik was cheering "Yeayyyyyy!!!!!!!"

Like. What. Da. Hell.?

Kami berdua pandang each other, just couldn't believe what we've heard.
Saya terus buka pintu time tu juga, sebab tak menyangka apa yang telah saya dengar.

Dan dan bila buka pintu, cik adik tu tengah pusing-pusing, tangan di udara, seperti meraikan upacara kegemilangan di situ.

Sangat un-sangkarable. Otak tak boleh digest, sampai tak tau nak buat apa.
Suka ye kamu, Batrisyia. Tiada parental control.
But you are only 2.5 years for God's sake!

Buat Mama dengan Papa sedih sepanjang hari tau.

2 comments:

Diza said...

Biar benar Tisya ni. Haha!

Nurul Isabella said...

Sedih gila kitaorang.
Suka betul dia kena tinggal sorang-sorang!