Friday, August 5, 2011

Bukan Masterchef

Hola!

Eh sekarang semangat gila nak update blog.

Mungkin sebab background bunga-bunga kat belakang ni.

Anyway, semalam kan masak ayam masak merah, sambal goreng kentang+tempe+ikan bilis, dan sup sayur. Dessert adalah chocolate pudding.

Memasak three dishes campur one dessert adalah bersamaan dengan system failing.

Pukul 7pm pun masih kacau-kacau periuk.

Jadi marilah kita membuat kesimpulan yang; adalah impossible untuk menghidangkan 3 lauk berserta dessert di atas meja sebelum waktu berbuka.

Well, at least if the cook is me lah kan.
Sangat tak efisyien bekerja di dapur.

Last last chocolate pudding tak sempat pun rasa lagi (sekarang terbayang-bayang). Sebab siap semalam ngam ngam 7.20pm, baru nak masuk fridge. Tak tau la menjadi ke tidak.

Ok lepas ni kita masak maximum 2 jenis lauk, kalau nak buat dessert.
Kalau takde dessert, baru boleh buat 3 lauk (mungkin).

Hari ni takde lauk. Kita buka pasta jelah.

No comments: