Wednesday, May 25, 2011

Eminem Adalah Cinta

 This is one of my favourite song. Yes i have this starstruck with Eminem. I remember time bercinta-cintun dahulu, Kekasih selongkar laci kereta saya dan terjumpa kaset Eminem. ( Yelah yelah mana ada duit nak pasang CD system, baik la guna duit beli kasut). Oh by the way, masa dia jumpa kaset Eminem i still remember he said "You listen to Eminem? Gila sissy mamat ni"

Elehhhh. Since that one comes from a guy who think Horatio is the coolest man on earth, I don't bother at all.

I remember the day i watched this clip on TV for the first time, sampai teresak-esak mengunyah nugget ayam di depan tivi. Dan akhirnya aku emo sepanjang hari. Hihi.

Sama seperti kali pertama mendengar lagu Stan di radio semasa dalam perjalanan pergi ke kelas. Lepas je habis lagu, boleh laaa saiko sorang-sorang meratap kematian Stan. Bila part bunyi kereta masuk dalam air tu punya saiko menjerit seorang diri: NOOOOOO Stannnnn NOoooooo!!!

Aahhh mendengar lagunya seperti membaca buku, satu satu perkataan disusun begitu cantik.

Manalah saya tak jatuh cinta!

Dan mendengar kembali Lagu Mockingbird rasa begitu dekat dengan diri. How some couples struggle in marriage. Bagaimana kadang-kadang terpaksa berkorban. Dan betapa anak adalah keutamaan dalam setiap babak dalam hidup. Dan Eminem yang zahirnya nampak very bad boy look, tapi sangat fragile jiwanya. Sangat menyanyangi anak-anak perempuannya.

Dan Kekasih yang dulu mengutuk-ngutuk Eminem, baru-baru ini bila dengar lagu I'm Coming Home dari P Diddy, dia nak sepak si P Diddy tu pulak. No offence. Lagu tu sedap. Awal-awal bila Skylar Grey nyanyi tu memang kasi goosebumps, sekali masuk rappings dia teruss macam rasa nak mengamuk. Rosak lagu terus. Itu pendapat saya je la. Nasib baik Kekasih setuju.


No comments: