Tuesday, November 16, 2010

My poor baby

Hey peeps!

As some of you know, saya jarang bawak Tisya keluar malam. Satu, sebab dia tidur awal. And dua, sebab Mama tidur awal. Hehe.

So Sabtu malam lepas, Kekasih melancarkan misi Mencari Telefon kerana telefonnya telah dirosakkan oleh anak tersayang. Itu touch screen aarrr, you touch, touch, touch, still nothing appears. Lepas tu siap ada air kat dalam dia (air liur Tisya). Maka kami pun menuju la ke bandar Kajang Pak Malau. Sementelaah keluar dari kereta, anakku terpersona melihat lampu neon berkelip terang. Tangan tak berhenti tunjuk sini sana tunjuk kat lampu. Ala sian anak Mama tak pernah tengok bandar di waktu malam.

Esoknya ikut Papa pegi main tennis pulak. Sambil tunggu Kekasih bawak Tisya pergi tengok swimming pool. 13 bulan hidup di dunia anakku sayang tak pernah jejak kaki pergi swimming pool. (Hey berderet h1n1, pnemonia, hand mouh disease macamana la nak pegi mandi manda). Sesampai kat tepi pool, anakku sayang amat terpersona dengan kolam renang sambil melantik diri sendiri menjadi life guard. Abis sume orang dalam pool kena jerit, siap dengan tangan tunjuk air. Ala kesian, selama ni dok mandi dalam besen je. Rupanya ada besen besar.

Lepas tu bawak pergi playground. Anakku yang tidak pernah merasa kehangatan mentari, amat terpersona dengan bayang-bayang sendiri. Tertonggeng-tonggeng, she chased her own shadows.

Ahh poor baby. I'm sorry if you had miss so much fun. Our quality time so far is by spending at the hospital bed or at home.

But yeah we had great time together under the sun. But that was only before I saw a makcik with her kids had spots all over their faces. Macam bekas chicken pox, baru kering.

Makcik, walaupun spots anak makcik mungkin telah kering. Jangan la bawak pegi public places dulu boleh tak? Siap terjun dalam pool. Tunggu la dah hilang bekas semua ko nak berendam macam badak sehari suntuk pun takda siapa hirau. Sigh.

Being a saiko mom, i dragged my baby and packed Kekasih things, and run like a mad lady calling him to finish his session.

We waited Kekasih on a bench until a Pakcik decided to light his ciggaret next to us. Sigh.

This world. Full of dangers. Sigh.

Dan selagi Mama perlu bawa Tisya lari dari segala obstacle di dunia ini,
Selagi Mama mampu berlari,
Mama akan lari dan terus berlari.

2 comments:

Lina said...

babe, u bwk tisya swimming kat pusat komuniti cyberjaya tue eh? best jugak kan that plc..

Nurul Isabella said...

Yup, betul. Tapi Tisya tak mandi pun.Bawak dia tengok tengok je. So jakun my kiddo tengok air.

Best tau, best!
Tapi by 9am camtu, swimming pool dah full.