Saturday, June 12, 2010

Flu, flu go away. Don't you dare to come again in any other day.

My Baby Bear is down with flu again!
Last week, hari Rabu dah kena nabulizer dekat An Nur Bangi. Hari Jumaat terpaksa EL sebab pukul 3am dah tercongok dekat emergency An Nur lagi. Pukul 7am tercongok lagi dekat ER Putrajaya. She was better by Monday. Tiba-tiba semalam dia dok bersin bersin, meleleh-leleh hingus segala.

ISKKKKKKKK TENSIONNYERRRRRRRR!!!!!
KENAPA SETIAP MINGGU FLU NIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!?????!!!!!!!!!!!

Rumah tak sepah, bilik superkemas. Takde kucing. Kekasih is a non-smoker. No furry toys.
We've started giving her Scott Emulsion (1.5ml) every morning. I started taking Vitamin C 500g. But still, whyyyyyyyy????????????????????????????????????????????????????

GGGGGGGGGrrrrrrRrrrrrrrrrrrRRRRRRRrrrrr!!!!!!!

We took her to another clinic. And now she's asleep.
Get well soon, honey.

Mama loves you, though memang Mama emo tiap kali Tisya selsema. Kalau selsema tu manusia, memang Mama sepak, cekik, tampar dia berkali-kali sambil jerit "Berani kau kacau anak aku!".

Kalau antibodi lawan selsema ada jual kat mana-mana. Sumpah, Mama akan pergi cari swipe credit card sekarang jugak!

2 comments:

Adekniza said...

huhu.. mmg stress kalau bb kena flu. U bwk je dia jln2 kt luar rumah, biar kena panas sket. Kengkadang rumah super kemas bagai.. pun kena gak.

U beli dettol disinfectant kaler hijau tu. Ade tulis blh bunuh flu virus dlm rumah. I dok sembur tu hari2. Kurang sikit my eldest kid tu selsema.

Nurul Isabella said...

Oh Dettol ek?
Balik ni jugak i beli!!!

Thanks a lot, Ros!