Wednesday, June 16, 2010

Sembilan!

Baby Bear genap sembilan bulan Isnin lepas!

Hari yang sama juga, dia telah menelangkopkan sup kat Sup Ani Utara.
Dan sekaligus mengkuyupkan seluar Kekasih.

Saya tengah makan, dan nampak tangan kecik tu mencapai mangkok mangkok itu. Diri ini sempat menjerit:
"Yang!"
Kekasih tengah demam, respons lambat 2 saat. Maka terlangkoplah sup itu.

Nasib baik sup tak panas. Kalauuu tidaaakkkkkkk????
Maka bersyarahlah saya di dalam Sup Ani Utara itu. A long lecture indeed.
Kekasih pergi toilet cuci seluar.

Oh while i was nagging her, i can't forget that guilty look she had.
She was whining alone, looking at the back of the shop searching for Kekasih.
Bila Kekasih sampai, she was still whining, and then she grabbed his hands; as if she was appologizing.
Tiba-tiba saya terasa bersalah pula membebel macam perempuan biol.

Masuk dalam kereta je, satu kereta bau sup disebabkan 2 beranak tu. Isk.
Dan ironinya, hari Tisya menelangkopkan sup itu, adalah hari di mana saya tidak membawa baju spare dalam bag.

Boleh tak?????????? Tak pasal-pasal kan dia dapat baju baru!!!!!

Hish takpe la. Happy 9th months, Baby.
Mama loves you!

Saturday, June 12, 2010

Flu, flu go away. Don't you dare to come again in any other day.

My Baby Bear is down with flu again!
Last week, hari Rabu dah kena nabulizer dekat An Nur Bangi. Hari Jumaat terpaksa EL sebab pukul 3am dah tercongok dekat emergency An Nur lagi. Pukul 7am tercongok lagi dekat ER Putrajaya. She was better by Monday. Tiba-tiba semalam dia dok bersin bersin, meleleh-leleh hingus segala.

ISKKKKKKKK TENSIONNYERRRRRRRR!!!!!
KENAPA SETIAP MINGGU FLU NIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!?????!!!!!!!!!!!

Rumah tak sepah, bilik superkemas. Takde kucing. Kekasih is a non-smoker. No furry toys.
We've started giving her Scott Emulsion (1.5ml) every morning. I started taking Vitamin C 500g. But still, whyyyyyyyy????????????????????????????????????????????????????

GGGGGGGGGrrrrrrRrrrrrrrrrrrRRRRRRRrrrrr!!!!!!!

We took her to another clinic. And now she's asleep.
Get well soon, honey.

Mama loves you, though memang Mama emo tiap kali Tisya selsema. Kalau selsema tu manusia, memang Mama sepak, cekik, tampar dia berkali-kali sambil jerit "Berani kau kacau anak aku!".

Kalau antibodi lawan selsema ada jual kat mana-mana. Sumpah, Mama akan pergi cari swipe credit card sekarang jugak!